אודות חוות דגי הדן – סיפור הצלחה ישראלי

10חוות דגי הדן אשר בקיבוץ דן הינה מהחוות היחידות בארץ בהן מגדלים דגים במים זורמים וזכים הנובעים ממימי הפשרת השלגים שעל הר החרמון.

חוות ‘דגי הדן’ מתמחה בגידול דגי פורל (Trout) מאז שנת 1946.
בחווה מגדלים כ – 500 טון דגי פורל מדי שנה, והיא מספקת יותר מ-90% מצריכת דגי הפורל בישראל הנמכרים לצרכנים ומוגשים במיטב המסעדות, בתי המלון ואולמות אירועים.

חוות “דגי הדן” שבבעלות קיבוץ דן, מונה 45 בריכות גידול הבנויות לאורך נחל הדן ואליהן מוזרמים מי הנחל ישירות מנקודת הנביעה.

את החווה מנהלים מומחים בתחום השיווק, הביולוגיה והחקלאות הימית. לחברה מחלקת מחקר ופיתוח מהמתקדמות בתחומה בעולם, בה שוקדים על פיתוח זנים חדשים, מוצרים חדשים ושיטות גידול מתקדמות.

חוות דגי הדן נחשבת לאחת הטובות והמתקדמות בעולם ומשמשת מקום עלייה לרגל למגדלי דגים מכל רחבי הגלובוס, המגיעים אליה על מנת ללמוד מתהליכי הפיתוח החדשניים, ומתהליכי הגידול המוצלחים המתקיימים בחווה.

אחד מערכי חוות דגי הדן הוא שימור הטבע והסביבה. לכן, בסוף תהליך הגידול, מוחזרים מי הבריכות לנחל, לאחר שעברו טיפול וסינון, כדי למנוע זיהום כלשהו לסביבה .

בין מגוון המוצרים הרחב של “דגי הדן” ניתן למצוא:
דגי פורל שלמים ומפולטים, מגדלים שונים, החל מדג המהווה מנה אישית 400-450 גרם ועד לדג משפחתי במשקל של יותר מ-1.5 ק”ג, דגי פורל טריים טריים או קפואים ודגי פורל מעובדים מסדרת “חמם והגש”, בטעמים של: שום, ברביקיו, עם עשבי תיבול ודגי פורל מעושנים ועוד.

דגי הפורל הטריים של ‘דגי הדן’ נמכרים ברשתות השיווק, בחנויות דגים ובמעדניות. הדגים הקפואים נמכרים תחת המותג ‘דלידג’ ברשתות השיוו